Primarul de Trușeni, arhitectul-șef și fostul-șeful al Întreprinderii Municipale, reținuți de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție vor mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către Instanța de Judecată.

Suspecții au intrat în vizorul autorităților, după ce a fost documentat un caz de predindere de mită din partea funcţionarilor primăriei Truşeni, în schimbul eliberării unor acte permisive, pentru legalizarea unui imobil. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro.

Totodată, în cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi a unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!