Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

economic

Ultima Oră! Stare de alertă privind consumul de gaze în Moldova. S-a trecut pe păcură!

13 octombrie 2021, ora 18:50
Distribuie:

A fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze în Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a precizat că s-a trecut pe păcură, pentru a reduce consumul de gaze. Folosirea păcurii a început de astăzi, a precizat Spînu.

„Anunțăm stare de alertă, pentru a fi pregătiți de orice scenariu, este pentru ca instituțiile să poată pregăti măsuri”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul a menționat că starea de alertă este valabilă pentru luna octombrie, timp în care vor continua negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului și stabilirea unui preț avantajos la gaz. Potrivit lui Spînu, centrala de la Cuciurgan, care activa pe bază de cărbune și gaz, urmează să treacă doar pe cărbune.

Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Totodată, Andrei Spînu a mai spus că Guvernul pregătește soluții, până la stabilizarea situației, atât pentru consumatorii casnici și comerciali.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram