A fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze în Moldova. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a precizat că s-a trecut pe păcură, pentru a reduce consumul de gaze. Folosirea păcurii a început de astăzi, a precizat Spînu.

„Anunțăm stare de alertă, pentru a fi pregătiți de orice scenariu, este pentru ca instituțiile să poată pregăti măsuri”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul a menționat că starea de alertă este valabilă pentru luna octombrie, timp în care vor continua negocierile cu Gazprom privind prelungirea contractului și stabilirea unui preț avantajos la gaz. Potrivit lui Spînu, centrala de la Cuciurgan, care activa pe bază de cărbune și gaz, urmează să treacă doar pe cărbune.

Ministrul Infrastructurii a mai spus că a fost luată și decizia de a oferi mandat Energocom de a negocia și procura gaz de pe piețele din Ucraina și România.

Totodată, Andrei Spînu a mai spus că Guvernul pregătește soluții, până la stabilizarea situației, atât pentru consumatorii casnici și comerciali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!