Moment șocant, surprins într-o stație de așteptare a transportului public din capitală! O femeie a fost filmată cum lovește un copil, care pare să aibă în jur de un an, peste față și piept. Asta pentru că cel mic ar fi scăpat jucăria pe jos, iar cât timp femeia o căuta, a pierdut troleibuzul. Pentru că imaginile pot afecta emoțional, am decis să blurăm secvența video.

Situația a avut loc astăzi, în prima parte a zilei, în preajma unui bloc de oficii. Femeia s-a înfuriat după ce copilul a scăpat pe jos o jucărie. Cât timp o căuta, a pierdut un troleibuz, fapt ce a supărat-o pe femeie, care a lovit micuțul de două ori, peste piept și față. În tot acest timp, copilul plângea. Momentul a fost înregistrat pe camera de bord dintr-o mașină din apropiere. Am discutat acest caz cu psihologa Ina Crasnojon, care este specializată pe comportamentul părinților în raport cu copiii. Potrivit ei, astfel de comportamente pot fi observate deseori, inclusiv in public. Gestul femeii, care este unul condamnabil, poate avea mai multe explicații.

Poate fi foarte obosită. Sunt multe mămici care suferă de depresie post natală. Pierd controlul asupra rațiunii, din cauza emoțiilor. Nu știm dacă este partenerul care o ajută, iar ea nu are ajutor din partea nimănui.

S-ar putea să fie din cauza modelelor preluate din familia ei. Sunt multi parinti care actionează în felul acesta pentru că asa au avut acasă.

S-ar putea să fie într-atât de suparat copilul din ea, care reactionează, dupa care regreta. Pentru că furia se activizează concomitent cu centrul de vinovăție.

Si copiii care sunt agresati de mici riscă să devină, la rândul lor, agresivi și sa adopte un astfel de comportament atunci când vor ajunge la maturitate.

Copilul care ste batut in copilarie, corpul lui tine minte.

Psihologa recomandă femeilor, care au copii mici, fie biologici, fie la întreținere, să se adreseze după ajutor persoanele din jurul lor, cum ar fi prietenilor sau rudelor. Persoanele sunt încurajate să vorbească despre emotiile lor si să-si gaseasca timp si pentru ele.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!