Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de efectuare a controlului parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție (CNA). În cadrul ședinței plenare de astăzi, 14 octombrie, au fost aprobate modificări la proiectul de hotărâre, care prevede inițierea controlului. 

Prin urmare, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia juridică, numiri și imunități vor prezenta Parlamentului raportul evaluării în termen de 60 de zile, nu 30, cât a fost stabilit anterior.

”Motivul de bază este faptul că noi am recepționat răspunsuri la întrebările formulate către CNA cu întârziere, iar la unele întrebări nu am primit răspunsuri. Pentru a veni cu un raport comprehensiv, comisia are nevoie de timp suficient pentru a procesa răspunsurile”, a precizat președinta Comisie juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

La începutul lunii septembrie, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și ai Comisiei juridice, numiri și imunități au inițiat controlul parlamentar asupra activității Centrului Național Anticorupție. Acesta are scopul de a identifica domeniile în care activitatea CNA trenează, dar și de a generara recomandări în vederea îmbunătățirii activității instituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!