O companie din Republica Moldova a sistat temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaze comprimate. Acțiunile au fost întreprinse în contextul deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, care a declarat stare de alertă în domeniul energetic, din cauza crizei din ramura de gaze. Anunțul a fost făcut astăzi, 14 octombrie, de administrația companiei.

Astfel, trei stații de alimentare din Bălți, Drochia (satul Țarigrad) și Orhei (satul Seliște), își vor sista activitatea pentru o perioadă nedeterminată.

„Luând în considerare toate particularitățile tehnice a lucrului stațiilor de alimentare a automobilelor cu gaze naturale comprimate și necesitatea de a întreține grupuri mai vulnerabile de consumatori a gazelor naturale, această decizie a fost singura soluție”, se arată în comunicatul emis.

Reprezentanții companiei mai menționează că alte nouă stații de alimentare cu gaze naturale comprimate își continuă activitatea în mun. Chișinău, dar și în alte raioane ale țării.

Amintim că în R. Moldova a fost instituită stare de alertă privind consumul de gaze. Anunțul a fost făcut miercuri, 13 octombrie, de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!