Ministra Sănătății, Ala Nemerenco vine cu explicații după ce miercuri au fost anunțate 2052 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr zilnic raportat de la începutul pandemiei. Potrivit lui Nemerenco, în statistica de de ieri au fost incluse o parte din cazurile detectate luni, dar care au rămas neraportate. 

„Luni au fost raportate doar 2192 de teste și doar 535 cazuri de infectare. Astăzi – 11372 teste și 2052 cazuri COVID.
În statistica de astăzi sunt incluse o parte din testele realizate și cazurile detectate luni, dar neraportate. Situația a fost cauzată de faptul că luni a fost realizată pentru prima dată integrarea rapoartelor în Certificatul digital COVID și unor laboratoare nu le-a reușit integrarea”, a explicat ministra Sănătății într-o postare pe Facebook.
„Problemele apărute au fost remediate, statistica “reparată” și adusă la zi”, a adăugat Ala Nemerenco.
De la începutul pandemiei, 310776 de moldoveni s-au îmbolnăvit de COVID – 19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!