/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/Grafic/ ANRE vine cu precizări în legătură cu nivelul prețurilor ridicate la produsele petroliere

missing
15 octombrie 2021, ora 12:26

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu precizări în legătură cu evoluția prețurilor de pe piața carburanților. Astfel, reprezentanții Agenției menționează că majorarea costului la produsele petroliere din ultima perioadă se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.

„În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani, după cum se poate vedea  în graficele de mai jos, care prezintă evoluția cotațiilor Platts”, se arată în comunicatul emis.

De asemenea, ANRE a stabilit pentru următoarele trei zile, 16-18 octombrie, următoarele prețuri maximale de comercializare:

  • Pentru benzina COR 95 – 21,45 lei/litru;
  • Pentru motorină – 18,46 lei/litru.

Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.

Sursa: anre.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram