Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu precizări în legătură cu evoluția prețurilor de pe piața carburanților. Astfel, reprezentanții Agenției menționează că majorarea costului la produsele petroliere din ultima perioadă se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.

„În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează un nivel maxim din ultimii ani, după cum se poate vedea  în graficele de mai jos, care prezintă evoluția cotațiilor Platts”, se arată în comunicatul emis.

De asemenea, ANRE a stabilit pentru următoarele trei zile, 16-18 octombrie, următoarele prețuri maximale de comercializare:

  • Pentru benzina COR 95 – 21,45 lei/litru;
  • Pentru motorină – 18,46 lei/litru.

Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.

Sursa: anre.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!