Cele 22 de cadre medicale din Republica Moldova vor pleca luni la Iași pentru a ajuta România să lupte cu noul val de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare pe Facebook.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abea învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub „rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face”, a spus ministra Sănătății

De asemenea, Ala Nemerenco a amintit în mesajul ei de pe Facebook și despre cele peste 500 de mii de doze de vaccin oferite Republicii Moldova de către România.

„Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel”, a mai declarat Nemerenco.

Astfel, luni, 18 octombrie, R. Moldova va trimite la Lețcani, Iași o echipă din 22 de medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

În final, ministra Sănătății a îndemnat toată populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Menționăm că România este lovită în aceste zile de un număr mare de infectări cu coronavirus. Vineri, 15 octombrie, în secțiile de terapie intensivă erau internați peste 1.720 de pacienți.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!