/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

„Sângele apă nu se face”. 22 de medici și 10 paramedici au pornit spre Iași să ca să le dea o mână de ajutor medicilor de acolo, în lupta cu COVID

missing
18 octombrie 2021, ora 13:02

Echipa formată din 22 de medici și 10 paramedici a pornit spre Iași pentru a ajuta România să lupte cu noul val de coronavirus. Aceștia vor activa în cadrul spitalului modular din Lețcani, județul Iași în perioada 18-31 octombrie.

Decizia a fost luată după ce situația pandemică în România s-a agravat în ultimele zile, devenind prima țară din lume după numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19

Prezentă în cadrul ceremoniei de delegare prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a menționat cât de important este ca țara noastră să-și unească forțele pentru că personalul medical și sistemul sanitar al României să depășească această criză pandemică.

„Spitalele sunt depășite de numărul de pacienți care au COVID, majoritatea acestora nefiind vaccinați. În această situație gravă, Guvernul Republicii Moldva vine cu cun gest de susținere prin delegarea a 22 de medici și 10 paramedici pentru a ajuta spitalele din România”, a declarat aceasta. Totodată, Gavrilița a ținut să vină cu un apel către toți cetățenii pentru a păstra măsurile epidemiologice și nu în ultimul rând de a se vaccina.

„Vaccinarea e unica șansă de a opri decesele și supra solicitarea sistemului medical prin spitalizări masive. Persoanele vaccinate au un risc de nouă ori mai mic de a fi spitalizate sau de a muri decât persoanele nevaccinate”.

Cu un mesaj de mulțumire a venit și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță care a declarat că este profund emoționat de gestul de solidaritate al Guvernul Rep. Moldova.

„Recunosc, sunt emoționat până la lacrimi de acest foarte frumos gest al dumneavoastră. Dați-mi voie ca în numele autorităților române să vă spun un mare mulțumesc. Faptul că dumneavoastră ați demostrat și demonstrați solidaritate și dați dovadă de empatie față de noi cei din România, demonstrează odată în plus că sângele apă nu se face”.

Membrii echipei medicale care pleacă azi în misiune sunt din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Medicină Urgentă, spitalelor raionale Glodeni, Dondușeni și Ștefan Vodă. Majoritatea acestora sunt specialiști în terapie intensivă și toți au experiență de tratament a pacienților cu COVID-19. Membrii celor două echipe de paramedici SMURD sunt angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, (subdiviziunile Chișinău și Bălți). Împreună cu aceștia pleacă spre Iași și trei autospeciale din Chișinău, Bălți și Ungheni.

Amintim că anul trecut, în luna mai, o echipă de 40 de medici și asistenți medicali din România a fost implicată în tratarea pacienților bolnavi de coronavirus din spitalele din Capitală, Bălți și Cahul, timp de câteva săptămâni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram