/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cristian Rizea, condamnat penal în România, se vrea primar la Bălți! Și-a înregistrat astăzi oficial candidatura

missing
18 octombrie 2021, ora 18:02

Fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova, se vrea primar la Bălți. Acesta a anunțat luni, 18 octombrie, că și-a înregistrat oficial candidatura. 

„Dragi prieteni, continuăm lupta cu sistemul mafiot din Moldova și aici în orașul Bălți. Îmi depun candidatura pentru primăria orașului Bălți. Rizea vine să facă ordine și aici, în Bălți. Moldova are nevoie de o schimbare”, a spus Rizea într-un live pe Facebook, alături de Vladimir Dachi, președintele Partidului NOI, pe listele căruia cetățeanul român intenționa să participe și la aleherile parlamentare anticipate din 11 iulie.

În trecut, Cristian Rizea a fost deputat în Parlamentul României, din partea PSD. A rămas fără încrederea partidului după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de fapte de corupție. În cele din urmă, el a fost condamnat definitiv la 4,8 ani de închisoare cu executare.

Dar, când a fost anunțată decizia finală, nu se mai afla în România. Jurnaliștii români au scris că el s-ar fi ascuns în țara noastră încă din 2017. Iar un an mai târziu a obținut și cetățenia moldovenească. De aproape un an, aceasta i-a fost retrasă, pentru că, așa cum informa Președinția condusă pe atunci de Igor Dodon, ar fi fost obținută ilegal. Rizea nu a fost de acord cu retragerea și a contestat actul în instanță, iar o decizie încă nu a fost luată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram