Procurorul PCCOCS, Dumitru Răileanu a venit cu un comentariu în urma descinderilor care au avut loc în această seară în cabinetul său. Acesta spune că perchezițiile se fac la comanda persoanelor care sunt urmărite, menționând dosarele lui Vladimir Plahotniuc, Alexandru Pînzari, Dorin Damir și Adriana Bețișor. Declarațiile au fost făcute la ieșirea lui Răileanu din clădirea Procuraturii.

Răileanu a spus că procurorii au ridicat calculatorul de serviciu. Întrebat de pungile cu acte care au fost scoase din cabinetul său, acesta a susținut că nu cunoaște despre ce este vorba.

Totodată, Dumitru Răileanu a declarat că nu se ascunde și va colabora în continuare cu ancheta, care este în desfășurare.

El mai susține că în urma deplasărilor de serviciu pe care le-a făcut în ultimul timp, au fost obținute rezultate bune în investigațiile în privința lui Vladimir Plahotniuc, declarând că acesta se află în Turcia.

„Întreprindem toate acțiunile posibile în vederea extrădării acestuia și suntem în conexiune cu autoritățile din turcia. Am ajuns la o etapă înaintată, inclusiv în privința urmării și disponibilizării bunurilor acestora. Pe foarte multe imobile au fost aplicate sechestre”, a declarat Răileanu.

Amintim că procurorii anticorupție au efectuat în această seară percheziții în mai multe birouri de la PCCOCS. Descinderile au avut loc în cadrul dosarului în care este vizat procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Informația a fost confirmată de procurorul de caz, Victor Furtună

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!