Conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), la data de 15 octombrie, 538 de clase se aflau în carantină, comparativ cu 490 de clase închise în carantină în săptămâna precedentă. Despre asta a anunțat Ministerul Educației și Cercetării (MEC), într-un comunicat de presă.

Astfel, până la data de 15 octombrie, au fost înregistrate 751 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul elevilor (comparativ cu 708 în săptămâna precedentă), iar 12.938 se aflau în regim de autoizolare (comparativ cu 11791 în săptămâna precedentă).

De asemenea, 260 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu coronavirus (comparativ cu 220 în săptămâna precedentă), iar 210 se aflau în autoizolare (comparativ cu 172 în săptămâna precedentă).

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 72 de persoane (comparativ cu 65 în săptămâna precedentă), iar în autoizolare se aflau 77 persoane (comparativ cu 61 în săptămâna precedentă).

Totodată, informăm că la 15 octombrie, nouă instituții de educație timpurie și 55 de grupe de copii se aflau în carantină, în comparație cu cinci instituții și 54 grupe în perioada anterioară (08 octombrie).

„Numărul copiilor confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 constituia 35 (în comparație cu 32 în perioada anterioară); 1577 se aflau în autoizolare (în comparație cu 1338 în perioada anterioară); 91 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 (în comparație cu 89 în perioada anterioară); iar 107 cadre didactice se aflau în autoizolare (în comparație cu 89 în perioada anterioară)”, se mai arată în comunicat.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus 44 de persoane, alte 109 se aflau în autoizolare (în comparație cu 37 persoane infectate și 114 în autoizolare în perioada anterioară).

În cazul instituțiilor de învățământ profesional tehnic și superior, care activează la distanță, la date de 15 octombrie, nu s-au atestat creșteri semnificative ale numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării reiterează îndemnul către conducătorii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Amintim că vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal se prelungește, în condițiile în care pandemia de COVID se agravează. Aceasta va dura nu șapte, ci nouă zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!