/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Magistrații CA Chișinău i-au aplicat lui Popov 20 de zile de arest preventiv, în izolatorul CNA

missing
19 octombrie 2021, ora 18:47

Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău l-au trimis după gratii pe Ruslan Popov. Adjunctul procurorului general, suspendat din funcție, a primit 20 de zile de arest preventiv. Prin această decizie, i-a fost schimbată măsura preventivă din arest la domiciliu în arest după gratii. Acesta urmează să se afle în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Apărătorii săi vor să se plângă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

“Pe numele lui Ruslan Popov se eliberează un mandat de arestare pe un temren de 20 de zile și se calculcează din data reținerii.”

După pronunțare, Popov a venit cu un comentariu chiar în sala de judecată.

Iar avocatul acestuia a declarat că se va plânge la CEDO.

Ruslan Popov urmează să-și petreacă următoarele 20 de zile în izolatorul CNA. Săptămâna trecută, Ruslan Popov, bănuit de îmbogățire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ruslan Popov a fost reținut, sâmbătă, pentru 72 de ore, după ce procurorii și mascații de la SIS au efectuat la el acasă, dar și la sediul PG mai multe percheziții. Popov este suspectat de îmbogățire ilicită. Anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov. Reporterii au scris despre afacerea din agricultură a procurorului, înreghistrată pe numele tatălui său, un frigider pentru păstrarea fructelor, locuinţa şi maşinile sale de lux.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram