/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Premierul Natalia Gavrilița dă asigurări că Republica Moldova va avea gaz natural. „Întrebarea e la ce preț”

19 octombrie 2021, ora 11:18

Premierul Natalia Gavrilița dă asigurări că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale în prag de iarnă. Prim – ministra susține că au început negocierile pentru cumpărarea gazului din surse alternative, în condițiile în care discuțiile cu Federația Rusă nu sunt deloc simple. 

„Întrebarea e la cel preț. Ceea ce e clar e că prețul va crește, respectiv și tariful. Am avut loc discuții telefonice la nivel înalt, dar discuțiile nu sunt simple. Intenția noastră e să ducem la bun sfârșit aceste negocieri care să convină ambelor părți”, a menționat într-o conferință de presă Natalia Gavrilița.

„În privința prețului, am văzut că variază de la zi la zi. Săptămâna trecută, am văzut că prețul pentru un an calendaristic varia între 600 și 650 de dolari. Noi încercăm să negociem prețuri mai bune”, a mai spus prim – ministra.

Prim – ministra a mai menționat că, deocamdată, nu poate oferi detalii legate de negocierile cu Rusia. Potrivit Nataliei Gavrilița, între timp, se poartă discuții cu Ucraina și România, iar luni, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a plecat în Polonia, acolo unde discută cu reprezentanți ai Guvernului și companiilor care pot furniza R. Moldova gaz.

Săptămâna aceasta, vicepremierul Vlad Kulminski va merge la Moscova, pentru a continua discuțiile legate de livrarea gazului. Acestea vor avea loc la nivel de administrație prezidențială.

Între timp, spune Gavrilița, R. Moldova va cumpăra din România păcură, care va fi folosită inclusiv de Termoelectrica.

Natalia Gavrilița a confirmat că șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak urma să vină săptămâna aceasta la Chișinău, la invitația președinției R. Moldova, pe care acesta a refuzat-o, însă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram