/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Putin a declarat o săptămână nelucrătoare pentru angajații din Rusia pentru a limita infectarea cu COVID-19

missing
20 octombrie 2021, ora 19:46

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat o săptămână liberă pentru toți angajații din Rusia pentru a limita răspândirea infecției COVID-19. Decizia a fost luată după ce numărul deceselor provocate de virus au crescut considerabil, informează reuters.com. 

Șeful statului rus a făcut aceste declarații în cadrul unei întâlniri televizate cu oficialii guvernului, precizând că din data de 30 octombrie până pe 7 noiembrie decretează „zile nelucrătoare”. Decesele provocate de coronavirus în Rusia în ultimele 24 de ore au atins un record zilnic de 43 de mii de infectări.

„Situația epidemiologică se dezvoltă diferit în fiecare regiune. Având în vedere acest lucru, șefii de regiuni au dreptul să impună măsuri suplimentare”, a declarat Putin.

Pentru a încetini răspândirea infecției, autoritățile ruse au propus un șir de restricții, printre care și șederea la domiciliu a persoanelor cu vârsta peste 60 de ani nevaccinate. Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat că sistemul de sănătate funcționează sub o mare presiune. Aproximativ 650 de mii de profesioniști din domeniul medical din Rusia au fost implicați în tratarea pacienților care suferă de COVID-19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram