/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Republica Moldova va trece și anul acesta la ora de iarnă. Guvernul a avizat negativ proiectul Partidului Șor

missing
20 octombrie 2021, ora 17:39

Republica Moldova va trece și în acest an la ora de iarnă. Guvernul a avizat negativ proiectul Partidului Șor, care prevede renunțarea la schimbarea sezonieră a orei, transmite IPN.

„Se discuta la nivelul Uniunii Europene să nu se mai treacă la ora de iarnă. Această discuție încă mai merge, nu s-a luat nici o decizie. Și anul acesta în UE va fi aplicată practica altor ani, adică o să trecem la ora de iarnă. Credem că trebuie să ne racordăm la aceleași practici”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Parlamentul European a susținut, încă în martie 2019,  renunțarea la schimbarea sezonieră a orei. Măsura trebuia să fie aplicată din 2021, dar Consiliul Uniunii Europene nu a examinat-o încă, nefiind luată o decizie finală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram