Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, în data de 14 octombrie.

Pentru asta au votat 54 de aleși ai poporului din partea Fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Deputații BCS au părăsit sala de ședințe și nu au participat la vot.

Republica Moldova devine, astfel, al 35-lea stat membru al Consiliului Europei (din 47) care ratifică acest document, cunoscut și sub numele de Convenția de la Istanbul.

Țările care au ratificat Convenția se angajează să asigure prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate în domeniu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!