Un punct de vaccinare a fost deschis în incinta unui spital privat din Chișinău. Acesta se alătură campaniei de imunizare, iar cetățenii au posibilitatea să se vaccineze gratuit, fără o programare prealabilă și doar cu buletinul de identitate. Despre asta a anunțat Ministerul Sănătății într-un comuniat de presă.

Astfel, sunt disponibile toate vaccinurile împotriva COVID-19 prezente în Republica Moldova, care sunt puse la dispoziție de către autoritățile sanitare în cadrul Planului Național de Imunizare. Punctul activează de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00 -16:00.

„Astăzi, fiecare cetățean poate beneficia gratuit de vaccinul împotriva COVID-19, care protejează de simptome severe, internări și deces. Mulțumim instituțiilor spitalicești pentru deschiderea de a se implica activ în procesul de imunizare. Doar prin vaccinare și respectarea măsurilor de protecție putem opri această pandemie”, spune secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Potrivit Ministerului Sănătății, în următoarea perioadă, puncte de vaccinare împotriva COVID-19 urmează să fie deschise și în alte spitale din Republica Moldova. Până în acest moment, în țară, activează peste 500 de puncte de acest gen.

De la începutul campaniei de imunizare, 839.851 de persoane din țara noastră au încheiat schema completă de vaccinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!