/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Președintele României l-a desemnat pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou Guvern

missing
21 octombrie 2021, ora 18:40

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi, 21 octombrie, pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou guvern, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins în Parlament, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, șeful statului a avut consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de premier.

„Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie!”, a declarat Iohannis.

Președintele României a declarat că este nevoie de un guvern care se apuce să rezolve problemele care îi preocupă pe cetățeni, menționând că această criză politică a durat prea mult. El a mai vorbit și despre situația dramatică din spitalele din România, care este cauzată de un nou val de coronavirus.

„În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim că Guvernul Cioloș a fost respins la votul din Parlament. Acesta a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram