Fosta deputată pe listele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, care a anunțat la sfârșit de septembrie că va candida independent la funcția de primar al municipiului Bălți, nu a reușit să colecteze cele cinci mii de semnături, necesare pentru a le prezenta la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale. Puțin peste 3300 de oameni au semnat în susținerea candidaturii sale. 

Totuși, Arina Spătaru a mers azi la CECE, unde a depus listele și actele necesare pentru a fi acceptată în cursa pentru fotoliul de primar la Bălți.

„Eu le depun, urmează să fie luată o hotărâre. Dacă nu voi fi recunoscută în calitate de candidat, voi contesta decizia, deoarece rigorile legii sunt prea dure”, ne-a spus Arina Spătaru la telefon.

Pentru a fi înscrisă în cursa electorală pentru funcția de primar, Arina Spătaru are nevoie de 5102 semnături.

În data de 21 noiembrie, locuitorii municipiului Bălți sunt așteptați la urne pentru a-și alege un nou primar, după ce Renato Usatîi și-a dat demisia. 13 candidați s-au înscris în cursa electorală pentru fotoliul de primar. În aceeași zi, vor avea loc alegeri în alte 15 localități din țară.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!