/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A ratat cursa pentru fotoliul de primar la Bălți? Fosta deputată Arina Spătaru a depus la CECE mai puțin de cinci mii de semnături colectate de la cetățeni

22 octombrie 2021, ora 17:58

Fosta deputată pe listele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, care a anunțat la sfârșit de septembrie că va candida independent la funcția de primar al municipiului Bălți, nu a reușit să colecteze cele cinci mii de semnături, necesare pentru a le prezenta la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale. Puțin peste 3300 de oameni au semnat în susținerea candidaturii sale. 

Totuși, Arina Spătaru a mers azi la CECE, unde a depus listele și actele necesare pentru a fi acceptată în cursa pentru fotoliul de primar la Bălți.

„Eu le depun, urmează să fie luată o hotărâre. Dacă nu voi fi recunoscută în calitate de candidat, voi contesta decizia, deoarece rigorile legii sunt prea dure”, ne-a spus Arina Spătaru la telefon.

Pentru a fi înscrisă în cursa electorală pentru funcția de primar, Arina Spătaru are nevoie de 5102 semnături.

În data de 21 noiembrie, locuitorii municipiului Bălți sunt așteptați la urne pentru a-și alege un nou primar, după ce Renato Usatîi și-a dat demisia. 13 candidați s-au înscris în cursa electorală pentru fotoliul de primar. În aceeași zi, vor avea loc alegeri în alte 15 localități din țară.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram