/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Compania Pfizer anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 are o eficacitate de peste 90% la copiii între 5 și 11 ani

22 octombrie 2021, ora 19:10

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat vineri producătorul american, scrie Digi24.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu trei care au fost vaccinaţi.

Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.

Potrivit sursei citate, Pfizer a trimis documentele Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, iar consilierii externi ai FDA urmează să se întâlnească marţi pentru a stabili dacă vor recomanda vaccinul pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Anterior, Pfizer și BioNTech au anunţat în luna septembrie că vaccinul lor împotriva COVID poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani, întrucât prezintă un răspuns al anticorpilor ”robust” la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram