În legătură cu criza din sectorul energetic înregistrată în Republica Moldova, la decizia Ministerului Apărării, alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. Despre asta au anunțat reprezentanții Ministerului într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor, flacăra a fost preluată și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare”.

„Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic. Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic”, se arată în comunicatul emis.

Reprezentanții Ministerului Apărării susțin că scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Reprezentanții instituției au apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL „Chișinău-gaz” pentru remedierea situației.

De asemenea, Ministerul Apărării fost informat de mai multe ori să ia măsuri de siguranță la folosirea gazelor naturale care alimentează Focul veșnic.

Aminim că astăzi, 22 octombrie, Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în sectorul energetic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!