/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în energetică

22 octombrie 2021, ora 15:30

Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în sectorul energetic. Pentru au fost 55 deputați, cinci s-au pronunțat împotrivă, iar 15 nu și-au exercitat votul., printre ei și cei de la PP „Șor”. 

„Noi din start am spus că suntem împotrivă, ținând cont de faptul dat, noi nu discutăm amendamentele, dar ce privește procedura, noi considerăm că această stare de urgență nicidecum nu va putea afecta procedura electorală”, a spus deputatul PP „Șor”, Denis Ulanov.

Deputații și-au dat votul după ce au introdus un amendament la proiectul de hotărâre, care prevede expres că alegerile locale noi din 21 noiembrie pentru funcția de primar la Bălți nu vor fi afectate.

Menționăm că vineri, 22 octombrie, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a recomandat Guvernului declararea stării de urgență pentru a asigura securitatea energetică a țării. Starea de urgență a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu ziua de vineri, 22 octombrie și expira în 20 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram