Parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență în sectorul energetic. Pentru au fost 55 deputați, cinci s-au pronunțat împotrivă, iar 15 nu și-au exercitat votul., printre ei și cei de la PP „Șor”. 

„Noi din start am spus că suntem împotrivă, ținând cont de faptul dat, noi nu discutăm amendamentele, dar ce privește procedura, noi considerăm că această stare de urgență nicidecum nu va putea afecta procedura electorală”, a spus deputatul PP „Șor”, Denis Ulanov.

Deputații și-au dat votul după ce au introdus un amendament la proiectul de hotărâre, care prevede expres că alegerile locale noi din 21 noiembrie pentru funcția de primar la Bălți nu vor fi afectate.

Menționăm că vineri, 22 octombrie, a fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, care a recomandat Guvernului declararea stării de urgență pentru a asigura securitatea energetică a țării. Starea de urgență a fost instituită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu ziua de vineri, 22 octombrie și expira în 20 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!