/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Rizea, în afara cursei pentru fotoliul de primar la Bălți! Fostul deputat român, condamnat penal, a făcut scandal după ce CECE i-a respins candidatura

missing
22 octombrie 2021, ora 16:55

Cristian Rizea rămâne în afara cursei pentru fotoliul de  primar la Bălți. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a respins candidatura fostului deputat român, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova. Decizia CECE are la bazăun document de la ASP privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Rizea. 

Cristian Rizea a mers la CECE Bălți, acolo unde, indignat de decizia de a nu-i fi acceptată candidatura, a făcut scandal. Acesta a scris într-o postare pe Instagram că Partidul Politic NOI, pe listele căruia intenționa să candideze la alegerile din 21 noiembrie de la Bălți, va avea un alt candidat. Este vorba despre președintele formațiunii, Vladimir Dachi.

La începutul lunii iunie, CEC a refuzat să îl înregistreze pe Cristian Rizea în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului NOI din același motiv, deoarece nu deține cetățenie moldovenească valabilă.

Ulterior, decizia a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău. Magistrații Înaltei Curți au respins însă contestația llui Cristian Rizea.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. El a fugit în Republica Moldova, la Chișinău, unde a fost arestat la finalul anului trecut, după ce i-a fost retrasă cetățenia moldovenească. Cristian Rizea a fost eliberat la începutul lunii mai.

Dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017, se află, în prezent, în instanța de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram