Cristian Rizea rămâne în afara cursei pentru fotoliul de  primar la Bălți. Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a respins candidatura fostului deputat român, condamnat la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție, și care se ascunde de mai mulți ani în Republica Moldova. Decizia CECE are la bazăun document de la ASP privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Rizea. 

Cristian Rizea a mers la CECE Bălți, acolo unde, indignat de decizia de a nu-i fi acceptată candidatura, a făcut scandal. Acesta a scris într-o postare pe Instagram că Partidul Politic NOI, pe listele căruia intenționa să candideze la alegerile din 21 noiembrie de la Bălți, va avea un alt candidat. Este vorba despre președintele formațiunii, Vladimir Dachi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cristian Rizea – Partidul NOI (@mihai_rizea_cristian_official)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cristian Rizea – Partidul NOI (@mihai_rizea_cristian_official)

La începutul lunii iunie, CEC a refuzat să îl înregistreze pe Cristian Rizea în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului NOI din același motiv, deoarece nu deține cetățenie moldovenească valabilă.

Ulterior, decizia a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău. Magistrații Înaltei Curți au respins însă contestația llui Cristian Rizea.

Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. El a fugit în Republica Moldova, la Chișinău, unde a fost arestat la finalul anului trecut, după ce i-a fost retrasă cetățenia moldovenească. Cristian Rizea a fost eliberat la începutul lunii mai.

Dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017, se află, în prezent, în instanța de judecată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!