/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

CEC se întrunește marți în ședință. Va examina contestația lui Rizea privind refuzul CECE Bălți de a-l înscrie în cursa pentru fotoliul de primar

missing
25 octombrie 2021, ora 16:04

Comisia Electorală Centrală se întrunește marți, 26 octombrie, în ședință ordinară. Pe agendă se regăsesc cinci subiecte. 

Printre ele, și cel cu privire la contestația fostului deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru corupție. Rizea s-a plâns la CEC după Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți i-a respins candidatura pentru funcția de primar la Bălți. Decizia CECE are la bază un document de la ASP privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Rizea. Vineri, când CECE Bălți a refuzat să îi accepte actele, Cristian Rizea a făcut scandal și a anunțat că Partidul Politic NOI, pe listele căruia intenționa să candideze la alegerile din 21 noiembrie de la Bălți, va avea un alt candidat. Este vorba despre președintele formațiunii, Vladimir Dachi.

CEC va mai examina și un subiect cu privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, la situația din 22 octombrie 2021 și unul pentru aprobarea avizului asupra proiectului de lege nr. 269 din 7 octombrie 2021 cu privire la publicitate.
Membrii Comisie urmează, de asemenea, să stabilească data alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Horodiște, raionul Rezina, dar și să atribuie un mandat de consilier în consiliul sătesc Susleni, raionul Orhei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram