/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Se clatină fotoliul unui director ANRE? Declară că ia în calcul varianta de a demisiona. „Ideea are la bază motive personale”

missing
25 octombrie 2021, ora 18:03

În spațiul public au apărut astăzi zvonuri potrivit cărora directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Veaceslav Untilă a plecat din funcție. Am decis să aflăm dacă este adevărat, așa că l-am sunat pe Untilă, pentru a afla chiar de la el acest lucru. 

„Deocamdată, nu este adevărat”, ne-a spus Veaceslav Untilă, la telefon.

Directorul general al ANRE ne-a explicat că ia în calcul această variantă, însă încă nu a luat o decizie finală.

„Nu am luat încă o decizie finală, dar, da, mă gândesc la acest lucru”, ne-a declarat Untilă.

Veaceslav Untilă a refuzat să ne ofere detalii, dar a menționat că ideea de a demisiona are la bază „motive personale” și că atunci când va lua o decizie, finală o va face publică.

Veaceslav Untilă a ocupat funcții publice încă din anii ’80, când și-a început munca la Ministerul Afacerilor Interne, unde a activat mai bine de 20 de ani, polițist, șef al Poliției rutiere și chiar viceministru de Interne, între 1998 și 2000. În următorii 20 de ani, Untilă, cu licență în drept și Facultatea de mecanică, a fost, pe rând, șef la Inspectoratul Ecologic de Stat (2012-2013), președinte al Curții de Conturi (2016-2019), iar din ultima funcție a fost transferat în fotoliul de director general al Consiliului de administrare al ANRE.  În perioadele în care nu era director de vreo agenție sau instituție de stat, Untilă era deputat, în total, timp de 9 ani, în 4 legislative.

De-a lungul carierei sale politice, Veaceslav Untilă a condus sau a fost vicepreședinte în cinci partide diferite.  Ani la rând, el a făcut donații generoase formațiunilor politice care l-au propulsat în funcții. În 2009, a vărsat peste jumătate de milion de lei în contul Alianței Moldova Noastră. În 2010, a donat 650 mii lei Mișcării Acțiunea Europeană. În 2014, a sponsorizat cu 402 mii lei Partidul Liberal, iar în următorul an a mai donat PL-ului 585 de mii de lei, chiar mai mult decât a câștigat. În declarații indica venituri de numai 407 mii lei.

Untilă a fost protagonistul unei investigații „Cutia Neagră Plus” care a soc la iveală cum și-a construit o afacere imobiliară de milioane și cine îi sunt partenerii din business.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram