/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Termoelectrica: Peste 1.000 de consumatori, conectați la agentul termic în municipiul Chișinău

missing
25 octombrie 2021, ora 14:20

Termoelectrica a anunțat că până în acest moment, 1.040 de consumatori au fost conectați la agentul termic în municipiul Chișinău, menționând că procedura este în plină desfășurare. Despre asta au raportat reprezentanții întreprinderii într-un comunicat de presă.

Astfel, Termoelectrica vine cu următoarele precizări în legătură cu obiectele conectate până în acest moment la încălzire:

  • Grădinițe – 141
  • Școli – 109
  • Instituții medicale – 41
  • Blocuri locative – 551
  • Case particulare – 44
  • Instituții superioare de învățământ- 24
  • Agenți economici – 130

„Reieșind din contextul în care la CET Sursa I este utilizat combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, în strictă conformitate cu Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, compania depune tot efortul împreună cu organele abilitate pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor”, se mai arată în comunicatul emis.

Termoelectrica a mai precizat că întreprinderea conectează la încălzire toți consumatorii la solicitare, indiferent dacă este vorba de grădinițe, spitale, agenți economici sau blocuri locative, reieșind din capacitățile de producere de care dispune în acest moment.

Totodată, edilul Capitalei, Ion Ceban a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că doar o treime din consumatorii finali au fost conectați la agentul termic, chiar dacă startul sezonului de încălzire 2021-2022 pentru toți consumatorii din municipiul Chişinău trebuia să înceapă de vineri, 22 octombrie. Ceban a mai criticat autoritățile centrale, menționând că acestea nu se implică în gestionarea situației din Capitală, în legătură cu procedura de conectare la agentul termic.

Amintim că vineri, 22 octombrie, Parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență în sectorul energeticii, în condițiile în care nu avem, deocamdată, un contract cu Gazprom, iar majoritatea întreprinderilor din țară au trecut pe păcură.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram