/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cu sau fără îndemnul Moldovagaz, moldovenii spun că și așa economisesc. „Când nu suntem acasă, dăm mai încetișor căldura”

missing
25 octombrie 2021, ora 12:31

Sau cu îndemn, sau fără – consumatorii simpli spun că și așa ecomiseau atât curentul electric, cât și consumul de gaz, având în vedere că în ultima perioadă totul s-a scumpit, iar buzunarul lor nu face față cheltuielilor. Totuși, mulți oameni arată cu degetul către autorități că nu s-au pregătit bine pentru a face față acestei crize care pare că nu mai are sfârșit.

Criza gazelor – cade pe umerii autorităților, spun uniii oameni care se declară nemulțumiți de situația în care s-a pomenit țara noastră.

„Trebuie de mers la negocieri.”

Această femeie spune că nici nu era nevoie de un îndemn din partea autorităților de a economisi gazele naturale, întrucât salariul câștigat nu îi permite să trăiască pe picior mare.

Unii însă văd cu ochi buni, îndemnul Moldovagaz să reducem zilnic consumul de gaze naturale.

Iar alții că au trecut la lemne, pentru că e mai ieftin.

Iar dacă unii aleși ai poporului, s-au laudat că pot face economii de gaze, aceste pensionare spun că dorm în frig.

Principalul furnizor de energie termică și electrică „Termoelectrica”, a trecut la păcura din rezervele de stat, iar MoldovaGaz a indemnat populația să reducă consumul de gaze. Mai exact, să deconecteze sistemele de încălzire pe perioada lipsei de-acasă, să reducă la minim cazanele în timpul nopții și, cât de paradoxal n-ar părea, responsabilii ne îndeamnă să limităm consumul de gaz în timpul preparării bucatelor. Contractul dintre Moldova Gaz si Gazprom a expirat pe 30 septembrie și tot atunci a fost prelungit cu încă o lună. Doar că, țara noastră plătește deja 790 de dolari pe mia de metri cubi de gaze, de aproape cinci ori mai mult decât până acum.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram