social

/DOC/ Preoții Eparhiei Bălți, supărați pe deputații care au ratificat Convenția de la Istanbul. Vor să nu mai fie pomeniți în timpul Liturghiilor

27 octombrie 2021, ora 12:25
Distribuie:

Un grup de preoți ai Eparhiei de Bălți și Fălești se declară supărați pe deputații care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul, dar și pe președinta țării, care a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției. Într-un șir de adresări pe numele arhiepiscopului Marchel, fețele bisericicești îi cer binecuvântarea de a nu-i mai pomeni în timpul Liturghiilor. 

„Cerem binecuvântarea și susținerea Sfinției Voastre de a înceta rugăciunile pentru așa conducere a țării, care este lipsită de rațiune morală și duhovnicească, fiind distrugătoarea tradițiilor și societății creștine”, se arată în una dintre adresări.

„Încercările unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova de a trezi conștiința conducerii țării au fost ignorate, fapt pentru care credem, fiind convinși, că ei nu merită să fie pomeniți la Sfânta Liturghie, pentru ce vă rugăm, Înalt Prea Sfințite Stăpâne, să interiziceți pomenirea stăpânirii țării la slujbele religioase”, se menționează într-o altă adresare.

„De acum, nu vă rugăm, ci cerem să binecuvântaț, ca această guvernare să nu o pomenim în rugăciunile noastre de la slujbele bisericești, iar de vor păși pragul bisericii, pentru trebuințe și mai ales, Taina Sfintei Împărtășiri, să nu le permitem”, se mai spune în altă adresare către arhiepiscopul Marchel.

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram