/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Dosarul fostei Direcții 5: Arest prelungit pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru

missing
27 octombrie 2021, ora 21:54

Arest prelungit și pentru președintele FEA, Dorin Damir și fostul șef al IPJ Bălți, Valeriu Cojocaru, figuranți în dosarul angajărilor ilegale în cadrul fostei Direcții 5. Instanța le-a dat în această seara încă câte 30 de zile de arest în izolator.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în doarul fostei direcții nr. 5, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. Au fost reținuți, de asemenea șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

În acest dosar mai este vizat și ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari, și el este în arest pentru 30 de zile. Pînzari a fost plasat în arest preventiv la 1 august, la cererea procurorilor. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu fi influență desfășurarea anchetei, întrucât, Alexandru Pînzari are statut în societate. Deși avocatul a cerut schimbarea măsurii preventive, la 9 august Curtea de Apel a respins recursul acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram