Arest prelungit și pentru președintele FEA, Dorin Damir și fostul șef al IPJ Bălți, Valeriu Cojocaru, figuranți în dosarul angajărilor ilegale în cadrul fostei Direcții 5. Instanța le-a dat în această seara încă câte 30 de zile de arest în izolator.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în doarul fostei direcții nr. 5, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. Au fost reținuți, de asemenea șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

În acest dosar mai este vizat și ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari, și el este în arest pentru 30 de zile. Pînzari a fost plasat în arest preventiv la 1 august, la cererea procurorilor. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu fi influență desfășurarea anchetei, întrucât, Alexandru Pînzari are statut în societate. Deși avocatul a cerut schimbarea măsurii preventive, la 9 august Curtea de Apel a respins recursul acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!