Deși suntem la sfârșit de octombrie, agentul termic nu a ajuns încă în casele tuturor locuitorilor Capitalei. Potrivit primarului de Chișinău, circa 25 dintre clădirile din Chișinău sunt conectate la căldură. Ion Ceban se declară nemulțumit de situație și propune ca, pentru ca energia termică să poată ajunge cât mai curând în locuințele chișinăuienilor, să fie deconectate de la cădura cele mai importante clădiri de stat – Guvernul, Parlamentul și Președinția. 

„Sugestia mea ar fi să deconectăm Guvernul, Parlamentul, să deconectăm Președinția, ministerele și toate birourile funcționarilor și să conectăm căldura în locuințele oamenilor, în primul rând. Posibil că dacă vor sta un pic la rece, vor judeca mai repede și vor acționa un pic mai repede”, a declarat Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban susține că Primăria va transmiste astăzi o scrisoare oficială instituțiilor respective prin care va solicita să renunțe la agentul termic.

„Și Primăria se va deconecta în aceste zile. Specialiștii au făcut zilele trecute testarea să vadă dacă este presiune”, a a menționat primarul.

Ceban mai spune că pentru a se face economii, în weekend, în grădinițe căldura este dată la minimum, iar în școli, iar pentru că elevii sunt în vacanță, în școli și licee, agentul termic a fost deconectat. Primarul Capitalei susține că deține informații potrivit cărora Guvernul intenționează să prelungească vacanța elevilor, sub pretextul codului roșu de COVID.

„Nu avem claritate deplină, iar combinatele școlărești nu știu dacă să facă și să procure alemnete pentru școli care să fie livrate când copiii se întorc”, a mai spus Ion Ceban.

Mai jos, declarațiile primarului mun. Chișinău, Ion Ceban:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!