Lilian Enciu și Vasile Postolache au fost desemnați în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul ședințe plenare de astăzi, 28 octombrie.

Parlamentarii au au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea unui articol din componența nominală a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Astfel, Legislativul a confirmat candidații desemnați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) la funcția de membri ai CEC.

Candidatura lui Vasile Postolache a fost susținută cu 64 de voturi, iar a lui Lilian Enciu a fost susținută cu 65 de voturi pentru din totalul de 72 de parlamentari prezenți.

Potrivit Zdg, Lilian Enciu a deținut anterior funcția de consilier în domeniul juridic al președintelui Parlamentului, iar din 2016 până în 2020 a activat în cadrul Aparatului președintelui R. Moldova.

Vasile Postolache, în perioada 2017 – 2019 a deținut funcția de manager-logistică în cadrul companiei Mega Spring SRL, iar anterior a deținut funcția de administrator al mai multor restaurante printre care și „Butoiaș”. Tot el indică în CV că limba maternă pe care o vorbește este „limba moldovenească”.

Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării. Anterior, cinci membri au fost numiți în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale, la propunerea Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit art. 19 din Codul Electoral, în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale pot fi propuse persoane care dețin cetățenia Republicii Moldova, au o reputație ireproșabilă și aptitudini pentru exercitarea activităților electorale și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!