/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, împlinește astăzi venerabila vârstă de 101 ani

28 octombrie 2021, ora 17:10

Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, împlinește astăzi venerabila vârstă de 101 ani. 

În acest context, Primăria Capitalei informează că persoanele longevive din municipiul Chișinău beneficiază de susținere financiară din partea municipalității, în valoare de cinci mii de lei, la împlinirea a 100 de ani și mai mult.

Creația artistică a Valentinei Rusu-Ciobanu se remarcă prin mijloace expresive, considerate de critici neconvenționale, inovatoare, precum și printr-o profundă notă poetică.

Omagiata zilei este considerată de criticii de artă drept un geniu al culturii basarabene care lasă moștenire un patrimoniu de o valoare incontestabilă, plină de semnificație spirituală pentru spațiul cultural românesc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram