Pictorița Valentina Rusu-Ciobanu, cetățean de onoare al municipiului Chișinău, împlinește astăzi venerabila vârstă de 101 ani. 

În acest context, Primăria Capitalei informează că persoanele longevive din municipiul Chișinău beneficiază de susținere financiară din partea municipalității, în valoare de cinci mii de lei, la împlinirea a 100 de ani și mai mult.

Creația artistică a Valentinei Rusu-Ciobanu se remarcă prin mijloace expresive, considerate de critici neconvenționale, inovatoare, precum și printr-o profundă notă poetică.

Omagiata zilei este considerată de criticii de artă drept un geniu al culturii basarabene care lasă moștenire un patrimoniu de o valoare incontestabilă, plină de semnificație spirituală pentru spațiul cultural românesc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!