Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal se prelungește cu încă șapte zile, în condițiile în care pandemia de COVID se agravează. Ordinul a fost semnat de către ministrul Educației și Cercetări,  Anatolie Topală. 

Mai exact, copiii se vor afla acasă în perioada 01 noiembrie -07 noiembrie. Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a mai prelungit vacanța cu câteva zile. Conducătorii instituțiilor de învățământ sunt îndemnați să aducă la cunoștința cadrelor didactice, părinților și tuturor elevilor prezentul ordin. Orele disciplinelor orare vor fi recuperate conform unui orar stabilit

Ministerul Educației atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu venirea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, a căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice. Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

Ordinul semnat de Minister:

Zdg.md

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!