/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Contract pe 5 ani cu Gazprom! După negocierile de la Sankt Petersburg, R. Moldova și Rusia au ajuns la un acord

29 octombrie 2021, ora 20:37

După ultima rundă de negocieri de la Sankt Petersburg privind livrarea gazului rusesc în Republica Moldova, încheiată astăzi, Republica Moldova și Rusia au încheiat un acord. Potrivit înțelegerii, contractul cu Gazprom urmează să fie prelungit pe cinci ani. 

Ministerul Infrastructurii nu a oferit informații legate de preț, menționând doar că va fi utilizată formula de preț propusă de partea moldovenească.

„Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldova-Gaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare”, se menționează într-un comunicat de la Ministerul Infrastructurii.

Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram