/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/Sondaj iData/ Maia Sandu, politiciana care se bucură de cea mai mare încredere. Ce partid ar vota moldovenii dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare

missing
29 octombrie 2021, ora 12:21

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, este politiciana care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor țării noastre. Cel puțin asta arată un sondaj efectuat de iData (Date Inteligente SRL).

Astfel, potrivit sondajului realiza pe un eșantion de 834 de persoane, Maia Sandu ocupă prima poziție în această listă, acumulând 36,4% din voturi. Șefa statului este urmată de liderul socialiștilor, Igor Dodon – 16% și președintele Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor – 4,4%. Totodată, 21 de procente dintre persoanele care au participat la acest sondaj au spus că nu au încredere în politicienii din Republica Moldova.

De asemenea, potrivit aceluiași sondaj iData , dacaă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea care se află la guvernare în acest moment, ar acumula peste 35 % din voturile alegătorilor. Ei ar fi urmați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care ar acumula peste 18 procente din voturi. În top trei se mai regăsește și Partidul Politic „Șor” care ar acumula 4,6 % din votul alegătorilor.

În cadrul sondajului, 15,8 % din participanți au spus că nu vor participa la eventualele alegeri, iar 13% au spus că nu știu cu ce partid vor vota.

La acest sondaj socio-politic au participat 834 de respondenți din 80 de localități din dreapta Nistrului. Acesta a fost realizat între 3 și 18 octombrie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram