Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, este politiciana care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor țării noastre. Cel puțin asta arată un sondaj efectuat de iData (Date Inteligente SRL).

Astfel, potrivit sondajului realiza pe un eșantion de 834 de persoane, Maia Sandu ocupă prima poziție în această listă, acumulând 36,4% din voturi. Șefa statului este urmată de liderul socialiștilor, Igor Dodon – 16% și președintele Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor – 4,4%. Totodată, 21 de procente dintre persoanele care au participat la acest sondaj au spus că nu au încredere în politicienii din Republica Moldova.

De asemenea, potrivit aceluiași sondaj iData , dacaă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea care se află la guvernare în acest moment, ar acumula peste 35 % din voturile alegătorilor. Ei ar fi urmați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care ar acumula peste 18 procente din voturi. În top trei se mai regăsește și Partidul Politic „Șor” care ar acumula 4,6 % din votul alegătorilor.

În cadrul sondajului, 15,8 % din participanți au spus că nu vor participa la eventualele alegeri, iar 13% au spus că nu știu cu ce partid vor vota.

La acest sondaj socio-politic au participat 834 de respondenți din 80 de localități din dreapta Nistrului. Acesta a fost realizat între 3 și 18 octombrie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!