/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Copilul, ucis de o tânără în grija căreia a fost lăsat de mamă, a murit în chinuri groaznice! Polițiștii au găsit cadavrul mutilat al minorului într-o fâșie forestieră

missing
01 noiembrie 2021, ora 14:54

Copilul de aproape doi ani, ucis de o tânără în grija căreia a fost lăsat de mamă, a murit în chinuri groaznice. Minorul a fost ucis cu bestialitate în apartamentul pe care femeia, de 19 ani îl închiria împreună cu concubinul său, după care aruncat într-o fâșie forestieră din Capitală. Pe trupul neînsuflețit al celui mic au fost depistate multiple semne de moarte violentă. Potrivit expertizei medico legale, decesul a survenit în urma traumatismului cranio – cerebral și contuziilor organelor interne. Copilul avea și mai multe leziuni grave la nivelul pielii, iar pe spate – semne că ar fi fost înfipt cu furculița. 

Potrivit poliției, minorul fusese lăsa în grija celor doi indivizi din data de 27 octombrie. Tragedia s-a produs sâmbătă, 30 octombrie, iar cadavrul a fost descoperit abia duminică, după ce cei doi făptași au încercat să îi ducă pe oamenii legii pe o pistă greșită.

„Poliția a fost anunțată de femeie că copilul a fost preluat de rudele mamei. Au fost verificate rudele despre care s-a menționat, dar s-a constatat că copilul nu a fost preluat de ele. S-a lucrat în continuare, fiind implicate toate forțele polițienești. S-a constatat că a avut loc decesul. A fost identificat și locul unde a fost găsit corpul neînsuflețit al copilului de un an și 10 luni”, a declarat într-o conferință de presă șeful IGP, Iurie Podarilov.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru omor, iar cei doi suspecți au fost reținuți, aceștia recunoscându-și parțial vina. În momentul reținerii, niciunul din ei nu se afla în stare de ebrietate. Ambii urmează să fie supuși unei expertize psihiatrice. Tânăra de 19 ani are antecedente penale, fiind anterior condamnată pentru huliganism.

Podarilov susține că autoritățile cunoșteau despre situația de risc în care se afla minorul, care provenea dintr-o familie social vulnerabilă. Șeful IGP nu a precizat unde s-a aflat exact în acest timp mama copilului, menționând doar că era plecată la muncă temporară.

„Urmează a fi făcute investigații inclusiv în privința acțiunilor sau inacțiunilor instituțiilor de resort pentru a constata dacă această tragedie putea fi evitată”, a menționat Iurie Podarilov.

Dacă vor fi găsitți vinovați, tânăra și concubinul ei riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram