/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Starea de urgență în energetică ar putea fi anulată. Comisia pentru Situații Excepționale se va convoca în zilele următoare

missing
01 noiembrie 2021, ora 13:42

Starea de urgență în energetică, instituită în 22 octombrie, ar putea fi, cel mai probabil, anulată, în condițiile în care R. Moldova a semnat un contract pe 5 ani cu Gazprom. În zilele următoare, Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se întrunească pentru a decide asupra acestu lucru. 

Starea de urgență în sectorul energeticii a fost declarată pentru un termen de 30 de zile și urma să expire în data de 20 noiembrie.

Aceasta a fost instituită în scopul asigurării securității energetice a țării, în situația în care R. Moldova nu avea la acel moment un contract semnat cu Gazprom.

În octombrie, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu Gazprom, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei Energocom, la prețuri de piață.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram