/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 817: Atacuri sângeroase la Harkov și „dublă lovitură”. Kievul ar fi scufundat o altă navă în Crimeea

O nouă plecare din sistemul justiției! CSM a acceptat cererea de demisie a unui magistrat de la Căușeni. „A fost imposibil să îl convingem să rămână”

missing
02 noiembrie 2021, ora 10:05

O nouă plecare din sistemul justiției. Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi cererea de demisie a judecătorului Ion Dodon de la Judecătoria Căușeni. Prezent la ședință, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a menționat că îl cunoaște personal pe Dodon, iar plecarea lui „este o pierdere”. 

Și președintele interimar al CSM, Dorel Musteață a spus că regretă plecarea lui Dodon din sistem.

„ A fost imposibil să îl convingem să rămână în sistem”.

Ion Dodon a fost numit pe un termen de cinci ani în funcția de magistrat la Judecătoria Căușeni, prin decretul din 30 septembrie 2020 al președintelui R. Moldova. Printr-o hotărâre din 13 octombrie 2020 a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, a fost repartizat la sediul Ștefan Vodă al Judecătoriei Căușeni.

Dodon a fost specialist principal jurist al Direcției Administrative şi Exploatarea Edificiilor în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova. Un an mai târziua a fost numit prin transfer în funcţia de şef interimar a secției juridice în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova. A fost, de asemenea, consultant şef al Serviciului Juridic în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, a lucrat în Aparatul Guvernului, a fost lector la USM și avocat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram