/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

S-a trezit cu casa vândută după ce s-a întors de la muncă din altă țară. Prin ce experiență a trecut un bărbat din Marea Britanie

missing
02 noiembrie 2021, ora 19:50

Un bărbat s-a trezit cu casa vândută după ce s-a întors de la muncă din altă țară. Totul s-a întâmplat în Marea Britanie, după ce bărbatul a fost victima unui furt de date, scrie Libertatea.ro.

După o perioadă de muncă în Țara Galilor, când a ajuns acasă, bărbatul a fost întâmpinat în pragul ușii de un muncitor care lucra la renovarea locuinței sale.

„M-am dus la uşă, am încercat cheia, n-a mers şi mi-a deschis un bărbat. L-am dat la o parte şi am intrat. Nu înţelegeam ce se întâmplă. Am fost şocat să văd casa goală. Toată mobila, covoarele, draperiile, totul dispăruse”, a povestit Mike Hall.

Bărbatul a accesat online Cartea Funciară și a aflat că locuința sa fusese vândută cu o lună înainte pentru 131.000 de lire sterline.  Mike a alertat autoritățile, însă poliția i-a spus că nu îl pot ajuta, deoarece „este vorba despre o problemă civilă” și că „ar trebui să părăsească imobilul și să-și contacteze avocatii”.

„Am fost şocat – văzând casa în starea în care era, oricum eram şocat – dar să-mi spună poliţia că nu este vorba despre o faptă penală este pur şi simplu incredibil”, a mai relatat Mike Hall.

O investigație a jurnaliștilor BBC a arătat că Mike Hall a fost, de fapt victima unui furt de identitate și că datele sale personale au fost folosite pentru a vinde proprietatea.

Ulterior, BBC l-au pus pe bărbat în legătură cu departamentul de fraudă al poliției din Bedfordshire, care a demarat o anchetă. Jurnaliștii britanici au reușit să obțină permisul de conducere folosit pentru a dovedi identitatea lui Mike Hall în perioada tranzacției, un cont bancar folosit în numele său pentru ca escrocii să încaseze banii pe vânzare, dar și înregistrări telefonice care arată modul în care au reușit aceștia să fure casa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram