/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Vânătorii își cer dreptul de a activa. „Dacă nu va fi permisă vânătoarea cât mai curând, consecințele vor fi serioase”

missing
02 noiembrie 2021, ora 11:54

Vânătorii își cer dreptul de a activa. Membrii Societății Vânătorilor și Pescarilor s-au adresat astăzi Guvernului într-o conferință de presă prin care îi cere elaborarea regulilor de vânătoare și stabilirea cotelor de recoltare. Potrivit lor, chiar dacă este în toi sezonul de vânătoare față de unele specii de păsări și animale, acum vânătorii nu pot să deschidă focul din lipsa acestor reglementări.

Membrii Societății spun că dacă vânătoarea nu va fi deschisă în curând, consecințele vor fi destul de serioase din cauza creșterii numărului de animale răpitoare (vulpi, lupi, șacali).

Suntem ignorați sau învinuiți de cruzime față de animale. Avem probleme din cauza închiderii vânătorii – a crescut numărul răpitorilor de zeci de ori. Aceeași situație este legată și de șacali. Unele autorități văd vânătoarea ca pe o distracție și nu văd munca noastră. Multe specii deja au zburat în țările calde, deși au crescut pe teritoriul nostru”, susține Sergiu Crudu, membru al Societății.

Daunele provocate de animalele de vânătoare pot fi în domeniul agriculturii. Pot apărea diferite infecții printre aceste animale – mistreți, iepuri”, spun membrii Societății.

La sfârșitul lunii octombrie, membrii Societății Vânătorilor și Pescarilor au adresat Guvernului și o scrisoare deschisă prin care își manifestă nemulțumirea față de faptul că nu au fost aprobate regulile de vânătoare și nici cotele de recoltare.

Societatea Vânătorilor și Pescarilor are peste 14 mii de membri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram