/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, propus la funcția de magistrat la CSJ. Candidatura sa, aprobată de Comisia juridică, numiri și imunități

03 noiembrie 2021, ora 10:26

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață este propus la funcția de magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Candidatura sa, aprobată de Comisia juridică, numiri și imunități. Proiectul de hotărâre urmează să fie transmis Parlamentului spre aprobare. 

Pentru candidatura lui Dorel Musteață au votat șapte membri ai Comisiei juridice. Două hotărâri cu privire la numirea altor doi magistrați la CSJ – Oxana Robu și Ghenadie Plămădeală, nu au fost susținute de membrii Comisie juridice, numiri și imunități, dar vor fi supuse votului în plenul Parlamentului.

Musteață este membru al CSM din anul 2017. A fost anterior magistrat la Judecătoria Chișinău, judecător la Anenii Noi, dar și membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, funcție din care a fost revocat în iunie 2020.

Dorel Musteață a devenit director interimar al CSM la mijlocul lunii iunie, după ce,  în 10 iunie curent, Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituționale prevederile din articolul I, punctul 1 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit declarație de avere, anul trecut, Musteață a ridicat aproape 400 de mii de lei din salariul de la CSM. Magistratul a declarat mai multe terenuri, un apartament și o casă de locuit.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram