/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ Oamenii din Măgurele, îngroziți de haitele de lupi, care le atacă animalele domestice

missing
04 noiembrie 2021, ora 20:46

Oamenii din satul Măgurele, raionul Ungheni, sunt îngroziți de haitele de lupi, care le atacă animalele domestice. Săptămâna trecută, 40 de oi au dispărut, iar 22 dintre ele au fost găsite sfâșiate. Proprietarul stânei este șocat și roagă autoritățile să le permită vânătorilor să-i împuște. În caz contrar, acesta se teme că, în curând, lupii ar putea ataca și oamenii, care și așa se tem să mai iasă noaptea din case din cauza urletelor care se aud. Vă atenționăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Imaginile cu animalele sfâșiate au fost suprinse de stăpânul lor, a doua zi după dispariția animalelor, atunci când a fost împreună cu alți localnici din Măgurele să caute cele peste 70 de oi dispărute. Bărbatul povestește că a fost alertat de către cioban, după ce turma de oi a fost atacată, iar el a reușit să se întoarcă la stână cu doar o parte dintre animale. Deși le-au căutat împreună în acea seară nu au reușit să dea de urma lor.

„Le-am căutat atunci seara când ne-am dus și nu le-am găsit. A doua zi neam dus dimineață și le-am găsit uite așa pe rând înșirate. Nu erau toate întrun loc, erau patru, cinci într-un loc fărâmate, pe urmă tot așa.

Bărbatul spune că lupii sunt cei care au atacat oile și i-au provocat paguba. În ultima vreme, animalele răpitoare s-au înmulțit în zonă și au început să iasă la vânat, pentru a se hrăni. De această dată, peste 20 de oi au sfâșiat, altele 10 au rămas cu traume, iar 12 nici până acum nu se știe unde se află, asta deși au trecut deja câteva zile de la incident.

„Vreo două au mai fost văzute de cineva, dar noi ne-am dus peste o oră și nu le-am mai dat de urmă.

Vitalie Cibotaru nu este singurul, care a avut de suferit din cauza lupilor. Această femeie spune că se afla la muncă, atunci când, ziua în amiaza mare, lupii i-au sfâșiat două capre. O vecină, care a văzut tot ce s-a întâmplat, a reușit să alunge lupii, dar, din păcate, caprele nu au mai putut fi salvate. Femeia este înspăimânatată și acum. Aude aproape în fiecare seara urletele lupilor și chiar i-a și văzut de câteva ori.

„De obicei se aude, cum înserează se aude urlând. Când într-un deal, când în altul, urlete foarte strașnice. Noaptea foarte des se aud câinii.

Acum câteva zile, și domnul Constantin a rămas fără un mânz. Acesta îl ținea noaptea în grădină, dar într-o dimineață, când s-a trezit, i-a găsit doar capul și un picior.

Și alți localnici din Măgurele sunt îngroziți prezența animalelelor sălbatice. Aceștia spun că se tem să mai iasă noaptea din case și roagă autoritățile să le permită vânătorilor să-i vâneze.

Reamintim că Societatea Vânătorilor și Pescarilor a organizat, acum câteva zile, o conferință de presă în care a sesizat că numărul de animale răpitoare a crescut de zeci de ori în ultima perioadă din cauza faptului că vânătoarea nu este permisă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram