/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/DOC/ CSJ a anulat amenzile aplicate avocaților lui Ilan Șor, pentru că nu s-au prezentat la ultimele ședințe de la Curtea de Apel Chișinău

missing
05 noiembrie 2021, ora 16:05

Curtea Supremă de Justiție a anulat amenzile aplicate luna trecută lui Aureliu Colenco, Denis Calaida și Iulian Bălan, avocați ai lui Ilan Șor, pentru că nu s-au prezentat la ultimele ședințe de judecată de la Curtea de Apel Chișinău. Magistrații au admis admis, astfel, integral recursul celor trei apărători. Decizia a fost pronunțată în data de 4 noiembrie de magistrații Iurie Diaconu, Victor Boico și Liliana Catan și este irevocabilă. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău, unde a fost strămutat dosarul în care deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, au decis la ședința din 19 octombrie să îi sancționeze pe cei trei avocați cu amenzi în valoare de câte 20 de unități convenționale, adică două mii de lei. Procurorii au acuzat partea apărării că lipsind de la ședințe, ar trage de timp, pentru a le amâna la nesfârșit.

Tot atunci, magistrații au decis repartizarea unui avocat din oficiu, care îl va reprezenta pe Ilan Șor, începând cu următoarea ședință, dacă apărătorii plătiți de el nu se vor prezenta.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram