/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cel mai longeviv lider de partid de la noi, Vladimir Voronin, ar putea să se retragă din fruntea PCRM

missing
06 noiembrie 2021, ora 20:52

Cel mai longeviv lider de partid de la noi, Vladimir Voronin, ar putea să se retragă din fruntea partidului comuniștilor. Mâine, urmează să fie organizat congresul formațiunii, a declarat pentru TV8, Elena Bodnarenco, la care subiectul de bază va fi alegerea unei noi conduceri.

Deocamdată, nu este clar cine va prelua șefia formațiunii. Anterior, Voronin declarase, cu mai multe ocazii, că este gata să se retragă. Partidul Comunișlor a fost fondat de Vladimir Voronin în anul 1994 și nu a avut vreun alt președinte decât actualul lider de partid. Acesta conduce PCRM – un partid politic de stânga – de 27 de ani.

După o pauză de mai mulți, comuniștii au revenit în Parlament în urma scrutinului din 11 iulie, după ce au format un bloc comun cu socialiștii – Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. În actualul Legislativ, blocul numără 32 de deputați, iar Voronin este președintele fracțiunii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram