/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

A zis că se retrage, dar pare să se fi răzgândit! Vladimir Voronin, reales la conducerea PCRM

missing
07 noiembrie 2021, ora 15:53

Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, în cadrul celui de-al nouălea Congres al formațiunii politice, care a avut loc astăzi la Palatul Republicii. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către deputatul BCS, comunistul Constantin Starîș.

La începutul lunii septembrie, Voronin, cel mai longeviv lider de partid de la noi, a anunțat într-o emisiune televizată că intenționează să plece anul acesta din fruntea PCRM.

„Toată țara face schimbări, dar noi comuniștii suntem „necesnâe”. Eu cred că o să fiu înțeles. Așa termen lung în fruntea partidului nu sunt exemple în istoria partidelor comuniste. Nici Lenin, nici Stalin. Eu nu mă compar cu așa figuri cosmice, dar eu spun că e deja timpul”, a spus atunci Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a dat asigurări că nu se retrage însă și din viața politică.

Vladimir Voronin conduce de 27 de ani PCRM, un partid politic de stânga. După o pauză de mai mulți, comuniștii au revenit în Parlament în urma scrutinului din 11 iulie, după ce au format un bloc comun cu socialiștii – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). În actualul Legislativ, BECS are 32 de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram