Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

diaspora

/VIDEO/ Moldoveni, surprinși în regiunea Moscovei, așteptând să urce în autobuze, pentru a merge organizat la vot. „Au fost strânși conform listelor”

11 iulie 2021, ora 15:41
Distribuie:

Mai mulți moldoveni au fost surprinși duminică, 11 iulie, în regiunea Moscovei, așteptând să urce în autobuze, pentru merge organizat la vot. Potrivit unui moldovean stabilit în Rusia, care a filmat imaginile și le-a trimis pe adresa redacției tv8.md, concetățenii noștri s-au adunat la un cămin, conform unor liste. 

„Stau și așteaptă să urce în autobuz de la cămin. Nici ei nu înțeleg unde se duc, la Tula sau la Kaluga. O fată spune că de la lucru le-au spus că se duc la votare, am întrebat dacă li s-a cerut să voteze pentru cineva, și au zis că nu”, a spus autorul imaginilor.

Imagini cu autobuze cu moldoveni au fost filmate și pe un traseu din Rusia.

Bărbatul mai spune că se votează mai puțin decât la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, iar secții sunt foarte multe, însă repartizate neuniform.

„Respectiv se organizează transport din alte regiuni. Cei care au distribuit secțiile au crezut că așa ar fi mai eficient. Însă este un surplus nemotivat de secții, lumea votează slab și ar fi suficiente de 2-3 ori mai puține secții pentru a acoperi cu vârf și îndesat toate necesitățile alegătorilor de aici. Se irosesc resurse umane, financiare și de timp”, ne-a mai spus moldoveanul.

Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în Federația Rusă au fost deschise 17 secții de votare.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram