/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

În următoarea perioadă ar putea exista remanieri în Guvernul Gavrilița: „Presiunea vine din zona societății civile”

missing
08 noiembrie 2021, ora 23:10

În următoarea perioadă ar putea exista remanieri în Guvernul Gavrilița, deoarece există o presiune mare din partea societății civile. Asta a declarat analistul politic Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Presiunea vine din zona societății civile, iar din această cauză, guvernarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu o poate ignora. Problema este că nu se pot face remanieri foarte mari”, a declarat Corneliu Ciurea.

Potrivit lui, în privința Ministerului Sănătăți și Ministerului Afacerilor Interne există cele mai mari nemulțumiri din partea societății.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a declarat că toți miniștrii au fost activi în această perioadă, dar a recunoscut că există unele probleme de comunicare.

„Nu reușim mereu să aducem societății informația și rezultatele legate de activitatea miniștrilor. La 100 de zile va fi un motiv în plus să comunicăm cu societatea și să spunem lucrurilor pe nume”, a subliniat Grădinaru.

În cadrul aceleiași emisiuni, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a menționat că este foarte important să vedem raportul de 100 de zile al Guvernului, pe fiecare minister în parte.

„O să facem o analiză și o să venim și noi cu viziunile noastre în acest sens. Aceste 100 de zile, în mare parte, au amintit de politica de cadre, care a fost criticată”, spune Dinu Plîngău.

Amintim că noul Cabinet de miniștri a primit votul de învestitură din partea Legislativului și a depus jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în data de 6 august 2021, iar prima ședință de Guvern a avut loc peste trei zile.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram